English

Visul împlinit al unei micuțe

35461938_1840243886272525_6304797044594704384_nSoarta uneori lovește crunt unii oameni atunci cînd te aștepți cel mai puțin, luîndu-le ceea ce au mai de preț – familia.

Doamna Iulia Grîu ducea un trai modest, dar liniștit și fericit împreună cu fiica și nepoțica de doar anișori. Erau împlinite, locuiau toate trei în apartamentul lor de mici dimensiuni.

Anul 2016 a marcat-o însă pentru totdeauna. Fiica sa a fost diagnosticată cu cancer iar la scurt timp a pierdut lupta cu această maladie nemiloasă. Unica amintire vie care i-a rămas de la fiică este nepoțica, asupra căreia a fost numită tutore. Fericirea de bunică îi este însă umbrită de faptul că micuța are probleme grave de sănătate, iar din venitul de 300 lei pe care îl are nu îi poate asigura toate cele necesare pentru ca copila să aibă o copilărie fericită. Locuința necesită lucrări de reparație și amenajare, nu este dotată cu tot necesarul pentru a oferi siguranță, dorm ambele pe un pat defect. În urma unei vizite la domiciliu a asistentului social comunitar doamna Iulia a primit o avertizare că este necesar să procure un pat pentru fetiță, dar din pensia mizeră pe care o are abia de reușete să procure produse alimentare și medicamentele necesare copilei. De aceea, cu sprijinul asociației „Fortotschka” din Germania, micuța Sofia va avea de acum un pat al său. Nimic nu e mai frumos decât un Vis fericit și împlinit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>