English

Unirea Basarabiei aniversată la Orhei

Şi în acest an orheienii au avut bucuria de a prăznui la 27 martie Unirea Basarabiei cu Patria Mamă – România sub egida Asociaţiei de Spiritualitate şi Cultură Românească „UNITATE”.

Adunaţi în faţa Crucii Maramureşene din faţa Bisericii Româneşti „Sfântul Vasile de la Poiana Mărului” din Orhei, zeci de români au participat la slujba de Te-Deum oficiată de către părintele Sergiu Aga şi părintele Iurie Onofrei.

La sfârşitul slujbei cei adunaţi au depus flori în memoria celor ce s-au jertfit pentru cauza măreaţă a Unirii Basarabiei cu România.

Amintim că Asociaţia de Spiritualitate şi Cultură Românească „UNITATE” a luat fiinţă la începutul anului 2013, pe lângă Biserica Mitropoliei Basarabiei din Orhei, preluându-i tradiţia organizării evenimentelor (aniversări, comemorări, etc) dedicate poporului românesc. Astfel ASCR – „UNITATE”, în prezent, reuşeşte să iniţieze majoritatea acţiunilor ce promovează românitatea în aria geografică a regiunii Orheiului. Ultima acţiune importantă a fost cea organizată la 1 decembrie 2012, la Orhei, unde s-a desfăşurat un bogat program artistic cu participarea ansamblului “Ştefan Vodă” din Căpriana şi a mai multor grupuri de dansuri şi cântece populare formate din tineri din liceele şi gimnaziile din oraş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Executarea picturii Bisericii 
„Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”
este realizată cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova. Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.