English

,,Treci peste probleme fără droguri!”

IMG_3783
Cu ocazia Zilei Internaţionale de Combatere a Drogurilor, 26 iunie, noi, voluntarii Asociaţiei Umanitare ,,Filantropia Creştină”, am decis să desfăşurăm o activitate cu caracter informativ, cu genericul: ,,Treci peste probleme fără droguri!”. Iniţiativa a venit din partea coordonatoarei echipei de voluntari – Aurelia Şpac, fiind acceptată cu bunăvoinţă de către noi voluntarii, care ne-am propus să facem cunoscut oamenilor riscurile consumului de droguri. Ne-am referit în mod special şi la consumul de alcool şi tutun, care din nefericire au o mare popularitate în rândul tinerilor şi chiar al copiilor.

Am deschis activitatea cu o scenetă, prin care am reprezentat o situaţie actuală în care s-ar fi putut afla oricare dintre noi. Un tânăr nou venit în oraş, dorind să-şi facă prieteni, a fost tentat să recurgă la consumul de droguri pentru a-şi afirma autoritatea. Pentru a evidenţia mai bine riscurile consumului de drog, noi am abordat ambele situaţii, în care tânărul acceptă şi cade pradă tentaţiei şi invers, în care găseşte o altă cale de a se afirma, astfel publicul având ocazia de a se implica în dezbaterile referitor la situaţia creată şi de a-şi exprima propria opinie. Copiii au urmărit două scene de final: unul trist şi unul fericit, făcându-şi concluzii despre impactul drogurilor în formarea personalităţii şi a întregii vieţi a omului. Am încheiat sceneta cu interpretarea unui cântec: ,,Antidrog”.

A urmat apoi un Marş al Tăcerii la care au participat voluntarii şi copiii care au purtat nişte măşti ce au ilustrat suferinţa celor ce consumă droguri. Mulţi dintre participanţii la acest marş au purtat placate cu mesaje anti-drog.

La finalul activităţii am aprins câte o lumânare la Troiţa din preajma Bisericii „Sfântul Vasile de la Poiana Mărului”, în memoria celor care au pierdut lupta cu drogurile.

Noi am făcut alegerea corectă, optând pentru un mod sănătos de viaţă gândindu-ne la faptul că Dumnezeu nu ne dă încercări cărora nu am fi în stare să le facem faţă.

Inga Marga,

voluntară a Asociaţiei Umanitare “Filantropia Creştină”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *