English

Tinerii din Tabăra „Apă din piatră” au încheiat săptămâna petrecută împreună cu un spectacol inedit

107Timp de o săptămână, la Tabăra de spiritualitate ortodoxă “Apă din Piatră”, zeci de tineri au lăsat la o parte dispozitivele electronice pentru a pătrunde în taina rugăciunii și a participa la cele cinci ateliere. Tabăra s-a încheiat cu un spectacol. Acesta a început cu prezentarea câtorva fotografii create pe parcursul taberei.

În cadrul spectacolului au fost prezentate rezultatele muncii și efortului depus de tineri pe parcursul fiecărui atelier. Primul atelier, cel de limba română, coordonat de Iuliana Timofti, a fost prezentat de câteva domnițe prin recitarea cu măiestrie a unor poezii. Despre atelierul de istorie ne-a vorbit domnul profesor Ovidiu Albert din Roman. Atelierul de broderie a impresionat publicul prin lucrările frumos brodate cu ajutorul doamnei Simona Polcovnicu.

Printre invitații acestui spectacol s-a numărat și academicianul Valeriu Matei, poet, istoric, scriitor și membru al Academiei de Științe a Moldovei, precum și membru de onoare al Academiei Române. După cuvântul rostit de acesta despre evoluția literaturii române, publicul a fost plăcut surprins și de atelierul de muzică, când tinerii, împreună cu Andrei Dorneanu, coordonatorul atelierului, au cântat diverse cântece, acompaniați de frumusețea sunetelor de chitară. Dănuț Arotăriței, cel care a învățat întreaga tabără să danseze, a prezentat o hora învățată la atelier. La final am avut cu toții parte de o surpriză din partea părinților organizatori, Sergiu Aga și Vasile Domenti: interpretul de muzică folk Ion Razza a susținut un recital foarte generos și cu multe bis-uri, apoi ansamblu de dans popular din Orhei ne-a prezentat câteva suite și hore tradiționale, invitându-ne apoi la dans. Tinerii au fost plăcut surprinși de acest inedit și frumos spectacol.

Irina Lis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>