English

Tinerii basarabeni au participat la Tabăra de la Nemțișor (România)

Anul acesta câțiva tineri din Mitropolia Basarabiei au participat în perioada 26-29 iulie 2012 la ediția a III-a a Adunării Tinerilor Ortodocși din Moldova (România), organizată la Nemțișor. La tabără au participat peste 650 de tineri din România, Basarabia, Ucraina, Franța, Italia și chiar din Vietnam, toți fiind împărțiți în aproape 30 de grupuri ce purtau numele unor sfinți. Tema taberei a fost „Cui și cum dăruim dragostea noastră” cu subtitlul „Iubirea – șansă, binecuvântare, limite”.

Tinerii din Basarabia au avut prilejul să participe pentru prima oară la o tabără cu un asemenea specific și de o așa anvergură, fiind pe deplin entuziasmați de rugăciunea la care a participat ierarhi și preoți din România și din afara ei, de focul de tabără, de serile de chitară, de mâncarea gătită la cazan și de somnul de afară sau din corturi. Pe lângă aceste elemente specifice a acestei adunări a tinerilor, la Nemțișor, tinerii au putut să cunoască învățături de credință ortodoxă presurate cu multe jocuri interactive. De asemenea au avut parte de un scurt instructaj privind stingerea incendiilor și modurile de acțiune în caz de cutremur, au vizionat filmul Fireproof (2008), și au participat la Sfânta Liturghie săvârșită de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și de PS Siluan, Episcop al românilor din Italia.

În atelierele taberei fiecare grup a alcătuit un Decalog al Iubirii; unul dintre variantele la care au participat și tinerii noștri basarabeni este descris în felul următor:

A iubi înseamnă:

  1. Să te dăruiești!
  2. Să te jertfești!
  3. Să te bucuri!
  4. Să nu iubești singur!
  5. Să te smerești!
  6. Să ierți!
  7. Să fii în comuniune!
  8. Să știi să asculți!
  9. Să-l accepti pe aproapele cu propriile sale valori și defecte!
  10. Să fii sincer!

Basarabenii au fost cu adevărat bucuroși de invitația Înaltpreasfințitului Teofan de a participa într-un număr de peste 100 la ediția de anul viitor. Să dea Domnul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *