English

Tabăra Prieteniei, la un nou început

DSC_0198Peste 100 de copii din Orhei și satele învecinate participă, începând de astăzi 16 iulie 2018, la tradiționala Tabără a Prieteniei, organizată de către voluntarii Asociației Umanitare „Filantropia Creștină”, a Bisericii Românești din Orhei și ai Asociației „Bambini in Romania” din Italia.

Cu gând la pericolele cu care se pot confrunta copiii în perioada vacanței, mulți dintre ei având părinții plecați peste hotare, voluntarii au decis ca tematica taberei să aibă și o latură instructivă și să o numească: „112”. Astfel au fost alcătuite 4 echipe de copii, devenind pentru o săptămână: pompieri, polițiști doctori sau salvatori. Împletind voia bună, creativitatea și entuziasmul, copiii dobândesc prin jocuri, concursuri și alte activități recreative informații și cunoștințe ce ar putea să le salveze viața.

Evenimentul surpriză al primei zile de tabără l-a reprezentat întâlnirea copiilor cu un echipaj de pompieri, condus de către Domnul Afanasie Stici, Căpitan în cadrul Direcţiei Situaţii Excepţionale Orhei, care le-a vorbit copiilor despre cum ar trebui să se comporte în cazul unor incendii sau altor situații de excepție. Bucuria copiilor a fost completată de prezentarea unui exercițiu de intervenție a echipajului de pompieri, implicându-se și ei activ la stingerea unui incendiu imaginar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>