English

“Soul Surfer” – un nou film pentru tineri

La 27 iunie Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Vasile de la Poiana Mărului” din Orhei a organizat cea de-a doua proiecţie de film, dedicată tinerilor ce doresc să-şi petreacă seara într-un mod plăcut şi educativ. Biblioteca Centrală „Alexandru Donici” s-a transformat într-un „cinematograf al sufletului” ce le-a trezit participanţilor emoţii şi trăiri frumoase – greu de găsit în filmele obişnuite zilelor de azi.

Filmul, întitulat „Soul Surfer” descrie viaţa unei tinere pasionată de surf, care a avut de înfruntat o tragedie: un rechin îi smulsese un braţ. Credinţa şi curajul i-au dat însă puteri nebănuite protagonistei, ajungând până la urmă să-şi împlinească dorinţa; aceea de face surf de performanţă din nou.

La sfârşitul filmului tinerii au avut posibilitatea de a discuta pe teme morale, reieşite din scenariu filmului, cu misionarii ortodocşi americani prezenţi în Orhei cu prilejul seminariilor organizate de către Mitropolia Basarabiei şi Centrul Creştin Misionar Ortodox din Statele Unite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Executarea picturii Bisericii 
„Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”
este realizată cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova. Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.