English

Rolul preotesei în comunitate

“Dezmierdările sunt înşelătoare, şi frumuseţea este deşartă, dar femeia care se teme de Domnul va fi lăudată.” (Proverbele 31:30)

În perioada 27-28 aprilie 2013, în staţiunea “Vadu lui Vodă” a avut loc a doua ediţie a seminarului preoteselor din cadrul Mitropoliei Basarabiei, cu titlul: “Rolul preotesei în comunitate”. Acţiunea a fost binecuvântată de către Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor şi susţinută de către Organizaţia Misionară Creştin-Ortodoxă din Statele Unite.

La întâlnire au participat doamnele preotese din diferite raioane, antrenate fiind în mai multe workshop-uri ce au avut drept scop socializarea dar şi împărtăşirea mai uşoară a experienţelor lor din misiunea şi responsabilitatea pe care o au faţă de Dumnezeu şi în societate alături de preoţi. Invitata specială a întâlnirii, doamna Jennifer Straghalis Griffith din Statele Unite a reuşit să dea un exemplu în aţi povesti viaţa aşa cum este ea: cu bune şi cu rele, impresionând participantele prin sinceritate şi pozitivism.

Deoarece familia preoţilor tinde spre a fi un exemplul pozitiv pentru comunităţile din care face parte, totuşi ea înfruntă ispite comune tuturor familiilor din ziua de azi, de aceea asemenea întruniri sunt deosebit de utile pentru preotese. Următoarea întrunire a fost fixată pe 18-19 iulie 2014.

Mariana AGA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *