English

Seminar ortodox pentru preotesele Mitropoliei Basarabiei

Pe 18 şi 19 iunie curent a fost organizat un seminar pentru doamnele preotese din cuprinsul Mitropoliei Basarabiei. Acţiunea a fost organizată de către Cristina Semon, voluntară al Centrului Creştin Misionar Ortodox din Statele Unite şi preoteasa Mariana Aga de la Parohia „Sfântul Vasile de la Poiana Mărului” din oraşul Orhei. Seminarul a fost desfăşurat într-un cadru natural pitoresc din satul Butuceni (complexul Orheiul Vechi) şi a avut ca şi formator pe doamna preoteasă Antoneta Negru, coordonator de proiecte în cadrulFundaţiei Solidaritate şi Speranţă din Iaşi.

La invitaţia organizatorilor, în a doua zi de seminar preotesele au fost vizitate de către Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor care a avut o discuţie foarte deschisă cu preotesele, povestindu-le despre familia în care a crescut şi despre pietatea familiei creştine de odinioară.

Obiectivele acestei întruniri, organizate în premieră au fost ca preotesele să se cunoască între ele, să-şi împărtăşească experienţele de viaţă ca soţii de preoţi, să conştientizeze pe deplin rolul preotesei în condiţiile culturale şi sociale de azi ca o întruchipare a predicilor preoţilor despre familie, mamă şi femeie.

Cu toate că la această primă întâlnire nu au participat multe preotese, multe dintre ele refuzând participarea în ultima zi, atmosfera plină de înţelegere, deschidere şi rugăciune au făcut ca acest seminar să fie unul apreciat de toţi participanţii, Înaltpreafinţitul Petru oferind atât organizatoarelor cât şi preoteselor diplome de vrednicie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Executarea picturii Bisericii 
„Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”
este realizată cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova. Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.