English

Să ajutăm o familie necăjită!

“Nimic nu poate apropia inimaIMG_3796 mea așa de mult de Dumnezeu, ca milostenia.” Sf. Isaac Sirul

      Deseori greutățile cu care se confruntă semenii noștri depășesc orice imaginație. Parcă suntem în mileniul trei, parcă ne dorim să intrăm în Uniunea Europeană, parcă înțelegem care sunt adevăratele valori umane, însă trăiesc printre noi oameni care sunt lăsați pradă sărăciei, ignoranței și neputinței noastre de a sări întrajutorul celor necăjiți.

     O tânăra familie a gustat din plin greutățile vieții, chiar dacă ambii soți: Ecaterina și Ivan S. ( tineri în vârstă de 20  şi respectiv 25 ani) și-au dorit să ofere copiilor lor condiții mai bune decât au avut ei viață(Ecaterina fiind orfană de ambii părinți), lucrând cu ziua pentru a agonisi o bucată de pâine și a avea un acoperiș deasupra capului. Dar cum să aduni ceva când  nu ai nici măcar buletin de identitate și când colo te pomenești părinte cu trei copii (unul de 3 ani și doi gemeni de 6 luni). Sunt însă părinți responsabili, nu dintre aceia care își lasă copiii și fug spre aventuri. Până acum au trăit într-o casă a unui consătean din s. Dîșcova, însă de acum încolo sunt nevoiți să stea într-o cocioabă de la marginea satului în care  la iarnă  pot îngheța de frig; pereții sunt crăpați, acoperișul este spart, totul parcă-i după război…

     De scris și povestit ar fi multe, însă până la urmă Dumnezeu prețuiește doar faptele. Astfel invităm  pe toți OAMENII DE BUNĂ CREDINŢĂ să ofere un cât de mic ajutor acestei familii ca să poată intra în iarnă şi să depăşească această situaţie de criză.   Bani, materiale de construcție, haine, chiar și mâncare, toate sunt bune și de ajutor. Orice gest frumos din partea Dumneavoastră ar putea contribui la evitarea pericolului de a supune chinurilor nişte copii nevinovaţi care merită o viaţă mai bună. Numai împreună putem schimba spre bine viaţa acestei familii, totul depinde de noi.  Vă îndemnăm dar, să nu fiţi indiferenţi faţă de problemele acestei familii necăjite!

 Noi, Asociația „Filantropia Creștină” în parteneriat cu Asociaţia Obştească „DEMOS”, prin proiectul „Serviciul de Integrare Socio-Profesională”(SISP), susţinut de „CARITAS” – Elveţia, am reușit perfectarea buletinului de identitate a lui Ivan, pentru a se ajunge la deschiderea unui cont bancar. La moment este în proces de perfectare și buletinului de identitate și al Ecaterinei.

 DOAMNE AJUTĂ tuturor celor ce doresc să dea o mână de ajutor!

 Pentru detalii puteţi apela la nr. de telefon: 023533099.

Rechizite bancare :

Beneficiar : Smecal Ivan

Cont bancar în lei: 231175778, deschis la

BC „ENERGBANK”S.A., filiala Orhei

Cod bancar : ENEGMD22897

Cod fiscal al BC „ENERGBANK”S.A.: 1003600008150

Cod fiscal al beneficiarului: 2006027018901

Domiciliul beneficiarului: s. Dîşcova, r-nul Orhei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *