English

Rolul duhovnicului în viața tinerilor de azi – conferință religioasă dedicată adolescenților

Biblioteca „Alexandru Donici” din Orhei a găzduit la 11 aprilie 2013, o nouă conferință religioasă organizată de Parohia Sfântul Vasile de la Poiana Mărului, intitulată „Rolul duhovnicului în viața tinerilor de azi”. Părintele consilier Vlad Mihăilă de la Catedrala “Sf. Teodora de la Sihla” din Chişinău şi Ieromonahul Antonie Telembici de la Mănăstirea Ulmu au vorbit celor prezenți despre importanța alegerii și ascultării părintelui duhovnic, insistând asupra rolului de mediator pe care preotul, purtător al harului divin, îl are în cadrul Tainei Mărturisirii.
Evenimentul face parte din seria conferințelor organizate în postul Paștelui pentru tinerii orheeni care vor să devină mai buni prieteni ai lui Hristos și să fie vlăstare vii ale Bisericii care îi cheamă să crească duhovnicește și să își valorifice talanții. Părintele Sergiu Aga, moderatorul conferinței, îi invită la dialog pe adolescenții doritori să afle mai multe despre valorile esențiale ale Ortodoxiei. Astfel, aceste activități spiritual-culturale promit să devină o frumoasă tradiție a parohiei, de care tinerii să se poată bucura cât mai deplin.
Conferențiarii de astăzi s-au arătat entuziasmați să le vorbească liceenilor adunați în număr destul de mare. S-a discutat despre modul în care ne putem găsi un duhovnic potrivit, dar și despre legătura puternică de prietenie pe care o presupune încredințarea tainelor noastre unei alte persoane. Părinții invitați au evidențiat de asemenea importanța rugăciunii constante și au ilustrat în câteva cuvinte cuprinzătoare ce ajutor pot primi tinerii din partea celor ce au dobândit harul preoțesc ori darul călugăriei. Sfatul pe care l-au primit cu toții este acela de a-și găsi un duhovnic față de care să se deschidă ușor și pe care să îl poată asculta. Participanții au avut la final posibilitatea de a adresa întrebări, răspunsurile fiind în cea mai mare măsură folositoare tuturor.
Următoarea conferință va avea loc pe data de 18 aprilie la ora 15, în aceeași sală a Bibliotecii Raionale.

Irina Vaida, Iaşi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>