English

PS Antonie de Orhei a participat la închiderea Taberei de Spiritualitate Ortodoxă de la Ivancea

Miercuri, 23 iulie 2014, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului a participat la închiderea Taberei de Spiritualitate Ortodoxă „APĂ DIN PIATRĂ” organizată de Asociaţia de Spiritualitate şi Cultură Românească “UNITATE”.

Preasfinţitul Antonie a mulţumit părintelui consilier mitropolitan Sergiu Aga şi dnei preotese Mariana Aga pentru implicarea exemplară, şi în acest an, în organizarea Taberei de Spiritualitate Ortodoxă pentru tinerii din parohiile Mitropoliei Basarabiei. PS Antonie a mulţumit şi fraţilor ortodocşi, reprezentaţi ai Centrului Creştin Misionar Ortodox din SUA, care nu primul an sunt alături de Mitropolia Basarabiei, acordând ajutor în organizarea taberelor de vară pentru tineri.  Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, PS Antonie a gratificat pe dna Leslie HANSARD, pentru contribuţie meritorie la organizarea taberelor de spiritualitate ortodoxă în ultimii trei ani, cu distincţia Mitropoliei Basarabiei „Crucea Mitropoliei Basarabiei pentru mireni”. Ceilalţi reprezentanţi ai Centrului Creştin Misionar Ortodox din SUA, domnişoarele Mary Anna Chstian Roden şi Laura Schlichting şi domnul Dave Urban, au fost gratificaţi cu Distincţii de vrednicie. Aceiaşi distincţie a fost acordată şi domnişoarei Elena Ambruş din Bacău, România.

PS Antonie a avut o discuţie cu tinerii, dorind să afle părerile lor despre utilitatea organizării asemenea tabere, după care ierarhul Mitropoliei Basarabiei a înmânat Diplomele de meritparticipanţilor la tabăra de vară.

Tabăra s-a desfăşurat în perioada 18 – 23 iulie 2014 la Centrul de Instruire şi Agrement “Moldtelecom” din Ivancea, Orhei. Participanţii taberei au fost tineri din parohiile Mitropoliei Basarabiei. Tabăra este la a trei ediţie, iar tema din acest an a fost: „Tinereţea- temelia credinţei”.

Organizarea taberei a fost posibilă datorită sprijinului venit din partea Centrului Creştin Misionar Ortodox din Statele Unite şi din partea Departamentului Politici Pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.

 

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *