English

Proiectul „DAR DIN DAR” în 2017 (partea I)

IMG_1170An de an Asociația Umanitară ,,Filantropia Creștină” săvârșește o activitate cu caracter filantropic ce are menirea de a crește calitatea vieții oamenilor nevoiași. În fapt este vorba de o „mijlocire a milosteniei”, ce oferă bucurie sufletească atât celor ce primesc, cât și celor ce oferă ajutor necondiționat, pentru că fiecare dintre ei primesc câte ceva, după bine cunoscuta vorbă a românilor: „Dar din dar se face Raiul”.

În anul 2017, cu suportul Asociației „Fortothska” din Germania prin resurselor puse la dispoziție de Fundația „Wilhelm – Oberle Stiftung”, s-a reușit a ușura viața mai multor oameni necăjiți din Republica Moldova.

Mai întâi de toate reamintim cazul Familiei Cojușneanu din satul Tarasova, raionul Rezina căreia prin proiectul „Dar din Dar” s-a reușit procurarea unui cal tânăr, care va reuși să ofere un sprijin la munca agricolă dar și la toate activitățile gospodărești. (s-a relatat despre acest caz într-o postare anterioară)

Un alt beneficiar al Proiectului „Dar din Dar” este și Sergiu, care și el provine dintr-o familie numeroasă cu 7 copii. Din fragedă copilărie a avut o pasiune care îl deosebea de ceilalți băieți, și anume îi plăcea să facă cosițe fetelor. Dar deoarece tatăl i-a interzis să însușească această ,,meserie pentru femei”, Sergiu a urmat Școala Profesională din orașul Rezina, obținînd calificarea electrogazosudor. A activat o perioadă în Federația Rusă în domeniul construcțiilor însă din cauza unor probleme de sănătate a fost nevoit să revină în țară. În momentul în care l-am cunoscut, tânărul locuia cu părinții săi pensionari într-un sat îndepărtat de centrul raional, unde nu avea nicio posibilitate de angajare, dar mai cu seamă nicio șansă de a deveni frizer-stilist ceea ce ș-a dorit el din totdeauna.

Prin proiectul „Dar din Dar” Sergiu a reușit să obțină o co-finațare pentru profesionalizarea sa la „Academia Gorbaciov” – cea mai de prestigiu instituție pentru pregătirea frizerilor stiliști din Moldova. Obținând certificatul care îi atestă calificarea, Sergiu a izbutit să se angajeze în cel mai important salon de frumusețe din orașul Orhei. Iar de aici viața lui pare să se schimbe: și-a închiriat o gazdă aici, își ajută financiar părinții și frații mai mici, iar în ultima perioadă se gândește cum să cucerească Chișinăul sau chiar străinătatea, printr-o afacere proprie în domeniul profesional ce-l deține.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *