English

Proiectul „Dar din Dar” aduce bucurie din nou

IMG_5334Ne-am întors pentru a aduce mai multă bucurie înaintea Sfintelor Paști unei familii, ai căror copii sunt asigurați cu hrană la școală, datorită donațiilor românilor din Italia, sensibilizați de Doamna Doina Mustatea. Familia Costiuc, din Bolohani este formată din 3 copii și o mamă solitară, care încearcă să facă față sărăciei și problemelor cotidiene, asumându-și o condiție cu greu de imaginat. Ne-am gândit ieri pe drum, la întoarcere în Orhei, cum am putea să-i ajutăm cât de cât și gândindu-ne la faptul că așa-zisei mașine de spălat, împrumutată de la vecini, i-ar putea lua locul alta – proprie și nouă, ne-a făcut să înțelegem că vom sărbători mai frumos Sărbătoarea Învierii, cu suflet împăcat că i-am ajutat cu ceva și noi.
De aici, nimic mai simplu decât a utiliza SOLUȚIA – fondul pus la dispoziție de Asociația Umanitară „Fortotschka” din Germania, cu ajutorul căruia am procurat o mașină de spălat semi-automată, ce îi va ajuta pe Constantin și Mihai să aibă hainele curate la școală. Mama și Nicolae, fiul mai mare ce rămân întotdeauna acasă, vor avea și ei la rândul lor o viață un pic mai ușoară.
La final, ne-am bucurat să-l luăm pe Constantin la oraș, pentru a face ultimele cumpărături pentru Paști, în mașina donată Asociației Umanitare „Filantropia Creștină”, de către aceeași donatori din Germania. Nimic mai mult decât: „Dăruind vei dobândi”! Sărbători luminoase!
FOTO - Dima Garstea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>