English

Preasfințitul Antonie de Orhei și Principele Nicolae al României în Parohia „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”

DSC_0105Miercuri, 18 februarie 2015, Preasfințitul Antonie de Orhei, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului a avut o întrevedere cu Alteța Sa Regală, Principele Nicolae al României, care efectuează o vizită cu caracter public în Republica Moldova. ASR Principele Nicolae a fost întâmpinat cu pâine și sare în fața Bisericii „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”, însoțit fiind și de către Excelența Sa Marius Lazurcă, Ambasadorul României în Republica Moldova. La eveniment au participat primarul orașului Orhei, domnul Vitalie Colun, reprezentanți ai autorităților locale, numeroși credincioși din parohie, profesori și elevi de la Liceul „Onisifor Ghibu” și Gimnaziul „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” din oraș.

PS Antonie i-a urat Alteței Sale Regale bun venit în ținutul răzeșilor orheieni, menționând faptul că această vizită istorică reprezintă o mângâiere pentru suflarea românească din Basarabia, ce năzuiește spre o unitate națională.  De asemenea ASR Principele Nicolae a ținut să-și exprime bucuria de a fi pentru prima dată alături de românii din Basarabia.

Invitați de părintele Sergiu Aga, parohul bisericii din Orhei, înalții oaspeți au vizitat centrul social al Asociației Umanitare „Filantropia Creștină”, de pe lângă biserică, făcând cunoștință cu personalul și activitățile asociației. În discuțiile purtate cu cei prezenți, ASR Principele Nicolae a apreciat activitățile voluntarilor, menționând faptul că și ASR a activat în calitate de voluntar. În cadrul acestei atmosfere cordiale PS Antonie i-a dăruit Alteței Sale Regale o icoană cu chipul patronului său spiritual şi i-a urat ca Sântul Ierarh Nicolae să-i fie călăuzitor, ocrotitor şi mijlocitor la Tronul Ceresc pentru toată fapta cea bună, iar părintele Sergiu Aga i-a dăruit un tablou cu Orheiul Vechi. ASR Principele Nicolae i-a dăruit PS Antonie un exemplar al Jurnalului Regal, care include activităţile publice ale Familiei Regale a României,  în perioada 10 mai 2013 – 10 mai 2014.

La final, distinsa delegație a depus flori la crucea românească, ridicată de parohie în memoria victimelor regimului comunist și a răpirii Basarabiei de către sovietici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Executarea picturii Bisericii 
„Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”
este realizată cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova. Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.