English

Pentru voi, Iubite Mame!

site4„Mama este inceputul tuturor inceputurilor.” Grigore Vieru

Nimic în această lume nu ar putea egala iubirea mamei care ne-a dat naştere, ne-a îngrijit şi ne-a oferit tot ce a avut şi a ştiut ca să fim fericiţi. Pentru acestea şi multe altele ar trebui să le purtăm recunoştinţă şi gând bun în fiecare zi, în fiecare clipă, iar sărbătoarea femeilor prăznuită de toţi pe 8 martie a fost pentru noi, voluntarii Asociaţiei Umanitare „Filantropia Creştină”, un prilej în plus de a aduce un omagiu scumpelor noastre mame.

La iniţiativa Aureliei Şpac, coordonatoarea programelor pentru tineret a asociaţiei, am confecţionat din timp felicitări cu dedicaţii, pentru cele ce ne-au adus pe lume, ce le-am oferit în dar doamnelor în centrul oraşului Orhei. Urărilor noastre de bine aduse mămicilor, li s-au alăturat şi alte cuvinte frumoase scrise pe hârtie de toţi copiii şi tinerii ce au dorit să le transmită recunoştinţă şi iubire.

            Apoi ne-am alăturat părintelui Sergiu Aga, parohul Bisericii „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”, ce a ţinut să binecuvânteze mămicile şi pruncii nou-născuţi de la Maternitatea din Orhei, oferindu-le iconiţe şi miriundu-i pe cei ce au asistat la rugăciune. Cu toţii le-am felicitat pe tinerele mame, pe doamnele doctoriţe, pe asistente şi pe toate femeile ce se fac părtaşe minunii de a aduce pe lume oameni noi, oferindule-le flori şi felicitări. Părintele de asemenea a oferit în dar Centrului Maternal o frumoasă icoană cu Maica Domnului şi Pruncul Iisus în braţe.

 Mariana Aga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Executarea picturii Bisericii 
„Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”
este realizată cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova. Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.