English

Pelerinajul “Intergalaxiei Creştine”

20 de tineri orheieni au participat sâmbăta, 29 septembrie, în pelerinaj la mănăstirea basarabeană „ Sfânta Treime” din satul Saharna. Aceştia s-au închinat la moaştele Cuviosului Macarie, la talpa Maicii Domnului şi au vizitat chiliile rupestre.

 Astfel, tinerii, elevi ai liceelor din oraş, s-au bucurat de o zi de pelerinaj la una din cele mai vizitate mănăstiri din Basarabia. Organizat din iniţiativa lui Ion Gheorghiu, elev în clasa a 6-a la liceul „Onisifor Ghibu”, pelerinajul a fost susţinut de către parohia „Sfântul Vasile de la Poiana Mărului” după ce a obţinut premiul I în concursul de proiecte din cadrul seminarului „Tinerii – vlăstare vii ale Bisericii”.

Pe lângă închinarea şi rugăciunile aduse Sfântului Macarie, dar şi Maicii Domnului, tinerii au participat şi într-o mică drumeţie până la cascada din pădurea apropiată mănăstirii. „Pelerinajul a fost lung, dar interesant. Cel mai mult ni-a plăcut ceea ce am văzut în interiorul bisericii, dar şi cascada. În acest pelerinaj am învăţat că monahii sunt foarte importanţi pentru pământul şi ţara noastră, pentru că se roagă pentru toţi” şi-a împărtăşit impresiile Stanislav, elev în clasa a 8-a la şcoala „Doina şi Ion Aldea Teodorovici”. Alina, elevă în clasa a 5-a la şcoala „Ion Luca Caragiale” şi una din cele mai mici participante la pelerinaj, a adăugat „Acest pelerinaj m-a ajutat să cred mai mult în Dumnezeu.”

„Am căpătat impresii noi şi am învăţat că este important să crezi, deoarece credinţa este baza tuturor virtuţilor. Totodată, mă bucur fiindcă mi-am făcut prieteni noi şi am învăţat să cânt diferite cântece religioase.” a povestit Mihaela, elevă în clasa a 8-a la gimnaziul „Mihai Eminescu”.

Pelerinajul este prima activitate organizată din iniţiativa unui grup de elevi din Orhei, care se numeşte „Intergalaxia creştină”.

Ecaterina Luţişina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Executarea picturii Bisericii 
„Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”
este realizată cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova. Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.