English

Parohul SERGIU AGA, în ajutorul oamenilor fără adăpost din Orhei! Slujitorul bisericii trage un SEMNAL DE ALARMĂ

16602394_1244850445595493_1154483270129651129_oCazul oamenilor fără adăpost, în atenția bisericii “Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” de la Orhei. Parohul lăcașului sfânt, Sergiu Aga susține că problema oamenilor străzii este chiar destul de serioasă.

Acești oameni mor „la propriu”, degerați de frig. Situația lui Alioșa, cel ce a beneficiat în toamnă de susținerea virtuală imensă a orheienilor este cât se poate de concludentă: acum nu mai are degete la piciorul drept și riscă să le piardă și pe celelalte. În locul lui, la biserică, au apărut alți oameni fără adăpost.

De asemenea, parohul Sergiu Aga scrie cu părere de rău că pentru Oleg – un alt om al străzii – nu s-a mai reușit a face nimic… a murit înghețat.
În același timp, slujitorul bisericii din Orhei aduce mulțumiri Consiliului Raional pentru că s-a interesat să contribuie financiar la ridicarea centrului „Filantropia”, ce va dispune de spații de cazare pentru oamenii fără adăpost pe timp de iarnă. Sergiu Aga susține că a scris repetat și Primăriei Orhei să vină în ajutor… și speră ca măcar de această dată să fie „precăutată” problema, așa cum li s-a promis anterior…
www.moldova9.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Executarea picturii Bisericii 
„Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”
este realizată cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova. Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.