English

O familie din Tarasova, Rezina a primit în dar un cal

DSC_0358Doamna Valentina Cojușneanu din satul Tarasova, Raionul Rezina, are 7 copii și de 9 ani îi crește singură, pentru că soțul ei a plecat la muncă în Moscova și a întrerupt orice legătură cu ei de atunci – practic dispărut. Fiii cei mai mari au încercat să lucreze și ei peste hotare, însă fără un folos financiar pentru ei și întreaga familie. De doi ani femeia suferă de o hernie de disc și în iarnă a fost operată, fiind nevoită să ia un credit bancar pentru a acoperi cheltuielile medicale.
Copiii Doamnei Cojocaru sunt deosebit de harnici și cu reușite bune la învățătură, însă lipsurile financiare îi privează de școlile pe care și le doresc. Cu toate acestea mama face tot posibilul să le ofere condițiile pentru a accede toți la învățătură.
Una dintre problemele dureroase ale familiei este faptul că în urmă cu doi ani le-a murit calul – singurul mijloc de transport și ajutor de neînlocuit la muncile agricole. Căruța stă la marginea grajdului suspinând parcă și ea după un „cal putere”. O soluție a fost procurarea unui mânz, care nu este întratât de costisitor, dar care va oferi la anul, toate foloasele unei asemenea avuții din gospodăria unui moldovean. Datorită Asociației „Fortotschka” visul acestei familii a devenit realitate. Frumosul animal le va oferi bucurie și sprijin chiar din primăvară, dar deocamdată îl mai lăsăm să crească.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>