English

Munca voluntarilor încălzeşte

Voluntarii Centrului „Dar din Dar”, de pe lângă Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Vasile de la Poiana Mărului”, din oraşul Orhei a desfăşurat pe parcursul lunii februarie, când termometrele afară au înregistrat cifre record, o campanie de susţinere a familiilor nevoiaşe; a bătrânilor singuratici şi a copiilor orfani. Astfel, au fost repartizate aproximativ 50 de plăpumi acestor nevoiaşi pentru ca ei să simtă gerul nemilos. Acţiunea este susţinută de către Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei, , care a oferit spre distribuire sute de plăpumi în mai multe parohii.

Gestul voluntarilor a fost cu adevărat o surpriză pentru aceşti oameni, nevenindu-le să creadă că aceste daruri sunt destinate lor. Tinerii voluntari au primit din partea beneficiarilor pe lângă sincere mulţumiri, lacrimi de bucurie şi speranţă.

Oferindu-le aceste plăpumi, voluntarii s-au interesat şi de celelalte probleme şi nevoi cu care se confruntă aceste familii. Deci, după scurt timp, ei s-au întors la câţiva bătrâni pentru la deszăpezi curţile şi pentru a le pregăti lemne pentru foc. La multe dintre aceşti oameni le-au îngheţat ţevile ce le aprovizionau gospodăriile cu apă, de aceea voluntarii nu au putut rămâne indiferenţi, aducându-le cu apă potabilă cu găleţile  de la fântâni.

În schimbul ajutorului voluntarii au primit în schimb cea mai de preţ mulţumire: zâmbetele şi bucuria copiilor, precum şi lauda şi mulţumirea bătrânilor – adevărate satisfacţii pentru cei ce cred că ajutându-ţi aproapele poţi face lumea mai bună.

Svetlana Brădescu – asistent social

One Response to Munca voluntarilor încălzeşte

  • Ion:

    Bravo voluntarilor. Munca de voluntar cu-adevarat este una foarte buna, nimic nu te face sa te simti mai bine decit atunci cind stii ca munca ta este apreciata de acei oameni nevoiasi…BRAVO !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *