English

Mitropolia Basarabiei a serbat Unirea Basarabiei cu România

La 27 martie întreaga suflare românească sărbătoreşte Unirea Basarabiei cu patria-mamă România. Unirea a avut loc în 1918 şi anul acesta s-au împlinit 94 de ani de la istoricul eveniment.

Clericii Mitropoliei Basarabiei au fost parte a acestei bucurii româneşti. Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, un sobor de preoţi au oficiat un Te-Deum la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chişinău după care au depus flori la monumentul Voievodului Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul Chişinăului.

Unirea Basarabiei cu România, aşa cum susţin şi istoricii, a avut o influenţă pozitivă asupra tuturor ramurilor activităţii umane din acest spaţiu, inclusiv asupra vieţii bisericeşti. După Unire la Chişinău a fost deschisă Facultatea de Teologie, a fost înfiinţată Mitropolia Basarabiei cu episcopiile sufragane ş.a. Unirea din 1918 a fost pentru basarabeni o binecuvântare cerească.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Executarea picturii Bisericii 
„Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”
este realizată cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova. Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.