English

Asociația Umanitară „Filantropia Creștină” a primit în dar un automobil nou!

DSC_1225Vreme de un an de zile Asociația „FORTOTSCHKA” din Germania, prin strădania Domnului Arkadiusz Paluszek – președinte, a strâns bani pentru procurarea unui automobil nou pentru Asociația Umanitară „Filantropia Creștină” a bisericii românești din Orhei. Inițiativa s-a datorat necesității ivite odată cu ieșirea din uz definitivă a automobilului parohului, ce a fost utilizat pe lângă scopuri personale și în diferite activități sociale cum ar fi transportarea  alimentelor și bunurilor la cei necăjiți, a voluntarilor asociației la oameni în etate, la organizarea taberelor de vară organizate de asociație, sau pur și simplu pentru vizitele unor oameni ce au nevoie de ajutorul semenilor săi. La această acțiune s-a implicat și Asociația „Bambini in Romania” din Italia (Președinte – Domnul Andrea Rampini), care a contribuit și ea în acest sens.  Pentru procurarea unui set de anvelope de iarnă a acestui vehicul ne-a ajutat Domnul Ottavio Mauri, Barbara Limonta, Mariarosa Gorla și Benedetta Locatelli, de asemenea din Italia.

Duminică, 29 octombrie 2017, enoriașii biseric și voluntarii asociației au participat la slujba de sfințire a mașinii, rugându-se pentru bunăsporirea activităților caritabile în care va fi implicat acest automobil, dar și pentru sănătatea binefăcătorilor ce au contribuit la împlinirea acestei necesități ai parohiei și asociației noastre.

Ținem să precizăm că Asociația „FORTOTSCHKA”  acontribuit cu 14 000 euro pentru achiziția automobilului și cu 500 de euro pentru înregistrarea și întreținerea lui, Asociația „Bambini in Romania” a donat 2 000 euro pentru achiziție, iar Domnul Ottavio Mauri, Barbara Limonta, Mariarosa Gorla și Benedetta Locatelli au oferit 300 de euro pentru procurarea setului de anvelope.

Mulțumim Bunului Dumnezeu penu binefacerile ce ni le-a oferit prin acești oameni minunați și ne rugăm pentru sănătatea și propășirea lor întru asemenea frumoase fapte de milostenie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *