English

Marșul pentru viață din Orhei – o tradiție de suflet

IMG_1437La 23 martie 2019, în urbea Orheiului s-a desfășurat, după tradiție, cea mai de suflet acțiune civică, ce i-a adunat pe toți: de la mic la mare în marșul dedicat Vieții. Cei aproape 300 de participanți, adunați în Piața Vasile Lupu, au asistat la un program alcătuit din poezii și cântece interpretate de copiii de la grădinițele și școlile din oraș, dar și de un emoționant flash-mob realizat de mămici. A urmat apoi marșul propriu zis, pornit spre Maternitatea din Orhei, acolo, unde preoții au rostit rugăciuni de binecuvântare a mamelor ce au născut sau vor naște, cât și a pruncilor lor. Tot aici, cadrele medicale au primit flori în dar și mulțumirea tuturor, pentru efortul și grija lor depuse pentru VIAȚĂ.

De la maternitate, marșul s-a îndreptat spre lacul orașului, unde s-au lansat, pe apă,  bărcuțe confecționate de copii, întru pomenirea tristă a copiilor nenăscuți, pradă a păcatului numit avort. De aici s-a ajuns la biserica românească, unde, s-au rostit rugăciuni pentru copiii nenăscuți, dar și de unde și-au luat zborul câțiva porumbei – simbol al sufletelor nevinovate ce au plecat către Domnul, înainte de a se naște.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Executarea picturii Bisericii 
„Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”
este realizată cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova. Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.