English

La Orhei românii sunt uniţi

Sâmbătă, 1 decembrie, de Ziua Marii Uniri a românilor câteva sute de orheieni au luat parte la sărbătoarea organizată de către Asociaţia de Spiritulitate şi Cultură Românească „UNITATE”. Românii s-au adunat mai întâi la Crucea Românească de lângă Biserica „Sfântul Vasile de la Poiana Mărului”, pentru a da mulţumire lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra poporului român la Marea Unire de la Alba Iulia. Te-Deumul a fost oficiat de către PC Preot Consilier Sergiu Aga şi PC Preot Iurie Onofrei, după care a urmat marş al Unităţii , de Crucea maramureşeană la monumentul domnitorului Vasile Lupu, unde a urmat un program artistic susţinut de Ansamblul „Ştefan Vodă” din Căpriana şi elevii şcolilor Orhei.

Menţionăm că această aniversare, a 94-a, a Marii Uniri, la Orhei oamenii au fost sensibilizaţi de cultura şi folclorul românesc mult mai mult decât discursurile reci şi politicianiste de altă dată. Românii orheieni s-au arătat încântaţi de posibilitatea de a se întruni sub egida ASCR „Unitate” şi a lăsa interesele înguste politice sau personale la evenimentele de importanţă istorică sau culturală pentru poporul românesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Executarea picturii Bisericii 
„Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”
este realizată cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova. Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.