English

Inimă de mamă!

     DSC_0783Femeile sunt cele, care din cele mai vechi timpuri  au inspirat, demonstrînd abilitatea de a iubi indiferent de situaţia socială. Femeia, în primul rînd, este femeia mamă, iar mai apoi femeia iubită. EA, poate fi comparată cu anotimpurile, femeia mamă este ca anotimpul ploilor, îţi dă hrană, te potoleşte, îţi înlătură toate lipsurile, te mulţumeşte prin sacrificiile sale proprii. Iar femeia iubită este ca primăvara, misterul ei e de nedestăinuit, farmecele ei sunt dulci şi neliniştea ei îţi trezeşte valuri în sînge.

     Pentru a reaminti, a mulţumi şi a ne expune admiraţia,în a opta zi a primăverii, voluntarii Asociaţiei Umanitare ,, Filantropia Creştină,, au mers la maternitatea din cadrul Spitalului Raional din Orhei. Voluntarii au oferit cadouri proaspetelor mămici, puse la dispoziție de către Organizația Caritas Coburg din Germania. Noi am fost cei care au adus mămicilor un omagiu, expunîndu-ne toată mîndria şi recunoştinţa pentru cele care cresc o nouă societate, care la timpul său va fi acea schimbare, acel impuls. O mamă nu este niciodată cu adevărat singură în gîndurile sale. O mamă trebuie întotdeauna să se gîndească de două ori: o dată pentru ea şi o dată pentru copilul ei, deoarece indiferent de circumstanţe inima mamei este alături de sufletului copilului.

     Cei mai entuziasmaţi au fost voluntarii, care pentru prima dată au vazut noi-născuţii, în ochii cărora se oglindea o nouă viaţă, fiind cele mai curate şi nevinovate fiinţe, au inspirat dragostea, bunătatea şi tandreţea. Datorită acestora chiar şi atmosfera era mai plină de har şi bunătate, fiecare înfruptându-se din ea şi plecînd cu o exaltare sufletească profundă, deoarece gingăşia pruncilor pătrunde pînă în adîncul sufletului.

     În continuare, pentru a răspîndi spiritul sărbătorii, voluntarii au împărţit simboluluri ale primăverii, mărţişoare,, tuturor femeilor, inclusiv celor ce se aflau la postul de muncă, astfel înseninîndu-le ziua cu urările noastre binevoitoare. Mărțișoarele au fost confecționate de către doamna Nina Lisnic, enoriașă a Bisericii Sfântului Vasile de la Poiana  Mărului.

A fi femeie e o artă, deoarece femeie nu te naşti ci devii în fiecare zi din viaţă, trecînd prin lacrimi, griji, dragoste, speranţe, toate cu un singur scop de a te face mai puternică. Feminitatea fizică intră în antiteză cu puterea interioară a unei femei şi este curios cum umerii unei femei pot părea de stîncă pentru un bărbat.

Anastasia Negară

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Executarea picturii Bisericii 
„Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”
este realizată cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova. Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.