English

Gimnaziul „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” la un nou început

IMG_2764Chipuri luminoase, haine îngrijite, flori preafrumoase și ghiozdane pline de cărți; semn că a început anul școlar. Odată cu sosirea elevilor, Gimnaziul „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” din Orhei, a prins viață parcă. Aliniați la careul solemn, elevii au așteptat cu nerăbdare primul sunet de clopoțel, ce a oferit fiecăruia dintre ei un nou început, prin care își vor pune la încercare perseverența, disponibilitatea și dorința de a învăța ceva nou.

În ciuda ambiguităților Ministerului Educației și în acest an copiii s-au bucurat de binecuvântarea părintelui Sergiu Aga, profesor de Religie de 7 ani la această instituție de învățământ, care a rostit la finalul Te-Deumului de început de an școlar, dimpreună cu toți elevii Rugăciunea Domnească – „Tatăl Nostru”.

Apoi, directoarea gimnaziului, doamna Ana Ceban, le-a urat bun venit tuturor elevilor, urându-le spor la învățătură și succese mari în dobândirea cunoștințelor. Bucuroși au fost copiii să asculte felicitările și încurajările domnului Roman Boțan, viceprimar al orașului Orhei, care a menționat în discursul său faptul că elevii din această instituție a adus faimă orașului și chiar țării, prin activitățile extrașcolare ce le desfășoară. La cuvintele de bun augur s-a alăturat și doamna Silvia Lozinschi, inspector școlar în cadrul Direcției Raionale Învățământ și Sport ce a apreciat activitatea didactică ce se desfășoară în cadrul Gimnaziului „Ion și Doina Aldea-Teodorovici”, invitând părinții să ia parte la acest proces indispensabil pentru o societate sănătoasă. Și domnul consilier orășenesc Vladimir Gurduza, a subliniat, în cuvântarea sa, rolul educației în formarea conștiinței naționale, ce se dorește a fi parte a unității europene spre care năzuim.

După încheierea careului toți elevii au participat la prima oră de dirigenție. Printre ei și micuții din clasele primare din satul Păhărniceni, ce s-au alăturat în acest an colegilor lor mai mari ce frecventau Gimnaziul „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” din anii precedenți, întrucât școala din sat a fost închisă datorită programului de reorganizare a învățământului din Republica Moldova.

În final de început – toți fericiți, dornici parcă de rezultate și împliniri. Doamne ajută!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>