Finalizarea proiectului “Educație pentru dezvoltarea abilitaților in domeniile creative și producție de pe ambele parți ale Prutului” / 2SOFT/1.1/187

Conferința de presă pentru finalizarea proiectul “Educație pentru dezvoltarea abilitaților in domeniile creative și producție de pe ambele parți ale Prutului” / 2SOFT/1.1/187 va avea loc la data de 13 ianuarie 2022, ora 14:00, în format online.
Proiectul a fost realizat în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020, implementat în Republica Moldova de către Asociația Umanitară ”Filantropia Creștină” în parteneriat cu Asociația Obștească ”Soarta” și Fundația Solidaritate și Speranță și Protopopiatul II Iași, România.
Obiectivul general al proiectului a vizat îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din municipiul și raionul Orhei din Republica Moldova și județul Iași din România prin investiții comune în educație în vederea dezvoltării de noi competențe într-o manieră inovatoare și prin facilitarea cooperării la nivel local a elevilor, tinerilor, profesorilor și părților interesate.
Obiectivele specifice proiectul și-au propus sporirea competențelor, abilităților și capacităților deținute de elevi și tineri în domeniile: literatură, muzică, croitorie, gătit, antreprenoriat, IT, sănătate prin schimburi de experiență, formări educaționale și non-formale la nivel transfrontalier prin investiții în dotări și echipamente.
În cadrul proiectului, 340 de elevi și tineri, precum și profesori de pe ambele maluri ale Prutului au avut posibilitatea să învețe din cele mai bune practici existente în acest domeniu în România și Republica Moldova prin crearea a 14 incubatoare educaționale, dintre care 7 în Moldova, precum și dezvoltarea și consolidarea de competențe inovaționale în educație.
Activitățile incubatoarelor au fost orientate spre dotarea cu echipamente specializate a atelierelor educaționale, au fost realizate schimburi de experiență transfrontaliere și un festival transfrontalier al bunului gust și al educației.
Perioada de implementare a fost de 15 luni. Bugetul total al proiectului este de 439,522.60 Euro (echivalent cu 9,013,893.98 MDL), dintre care 394,691.30 EUR (echivalent cu 8,093,256.55 MDL) reprezintă suma grantului oferit de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020.
Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:
Sergiu AGA, Coordonator de proiect
Telefon: + 373 688 55 440
E-mail: agasergiu@yahoo.com
“SFÂRȘIT”
12.01.2022
Leave a Reply