English

Filantropia, în trendul tinerilor.

DSCN0016Atunci când ne naştem, nu suntem copaci, ci suntem seminţe. Trebuie să creştem, trebuie să ajungem la o înflorire, iar această înflorire va fi mulţumirea noastră personală, împlinirea noastră. Această înflorire nu are nimic de-a face nici cu puterea, nici cu banii, nici cu politica. Nu are legătură decât cu noi înşine, cu evoluţia noastră personală. Prin urmare, calea spre înflorire este individuală şi depinde de priorităţile, valorile şi aspiraţiile fiecăruia.

Sfinţenia sărbătorilor adusă de fulgii curaţi şi plăpânzi ai iernii, au îndemnat tineri de pretutindeni să respecte alteori chiar să reînvie obiceiul din bătrâni de a merge cu colindul, tradiţie care are puterea de a aduce fericirea în casele gazdelor şi o profundă mulţumire de sine pentru colindători, care pe lângă amintiri de neuitat îşi adună în punguţele lor un fir din visul prosperităţii. Anume din această agoniseală, doi tineri energici şi milostivi din Orhei, Vadim şi Andrei au decis să aducă lumina şi speranţa în casa unei familii vulnerabile cu doi copii minori.

Tinerii nu sunt dintre cei bogați material, iar banii agonisiți ar fi avut pe ce să-i dea împlinindu-și propriile necesități, însă bogăția pe care au dobândit-o este mult mai însemnată – „comoară în Ceruri”. Mai cu seamă pentru că au încredere în Dumnezeu și Biserică, adresându-se mai întâi de toate preotului cu întrebarea: „ Pe cine am putea să ajutăm?” Mulţi ar spune că este un gest, un lucru mărunt, dar Maica Tereza spunea: “Fii devotat lucrurilor mărunte, căci în ele stă puterea ta.” Fiecare faptă eroică îşi are originea într-o întâmplare, idee sau dintr-un gest neprevăzut, dar datorită dorinţei, ambiţiei şi muncii lucrurile mărunte însumează o faptă măreaţă.Cei îndestulaţi cu de toate spun că şi ei ar putea face aşa, pe când cei mai modeşti, mai săraci o spun cu inima deschisă : „şi eu o să fac aşa”. Nu e vorba de gramatică, deoarece cuvintele rămân cuvinte aruncate-n vânt până atunci când sunt încununate cu fapte.

Ar mai fi de spus că anume Serviciul de Integrare Social Profesională (SISP) implementat de Asociația Umanitară „Filantropia Creștină” și susținut de „Caritas-Elveția”, a făcut posibilă legătura dintre milostenia tinerilor băieți și bucuria familiei nevoiașe. Mai sunt mulți care așteaptă această bucurie, așteaptă ca sămânța divină din sufletele noastre să parcurgă calea spre înflorire. Ar fi doar ca această sămânță să fie udată din belșug cu dragoste şi credinţă, căci doar aşa vom fi mai aproape de veșnicie. Doar prin milostenie ne vom onora menirea în faţa lui Dumnezeu.

Anastasia Negară,
voluntară a Asociației Umanitare „Filantropia Creștină”

One Response to Filantropia, în trendul tinerilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *