English

Episcopul romano-catolic de Chișinău și Ambasadorul Ungariei au vizitat parohia Mitropoliei Basarabiei din Orhei

DSC_0706Joi, 16 octombrie 2014, Biserica „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”, din Orhei, a fost vizitată de către Monseniorul Anton Coșa, Episcopul romano-catolic de Chișinău și de către Excelența Sa Mátyás Szilágyi, Ambasadorul Ungariei la Chișinău dimpreună cu numeroși preoți și credincioși catolici.

Înalții oaspeți s-au arătat încântați de arhitectura noii biserici construite, ce îmbină elemente gotice și bizantine într-un stil modern de excepție conceput de renumitul arhitect basarabean Eugen Bâzgu. Părintele consilier Sergiu Aga, parohul bisericii, a oferit vizitatorilor mai multe informații despre construcția locașului sfânt și formarea comunității parohiale, ce a avut și are un rol important în propășirea spirituală, culturală și socială a Orheiului. Apoi creștinii catolici, printre care se numărau și numeroși membri ai corului de la Catedrala Romano-Catolică „Providența Divină” din Chișinău, au cântat cu toții rugăciunea „Tatăl Nostru”.

Ulterior delegația a vizitat și Centrul pentru copii și tineri voluntari, al Asociației Umanitare „Filatropia Creștină”, ce activează pe lângă parohie. În cadrul întrunirii cu echipa asociației, invitații au luat cunoștință de colaborarea eficientă cu Organizația „Craitas-Elveția”, înfăptuită în vederea susținerii materiale, psihologice și juridice a tinerilor social-vulnerabili din raionul Orhei. În cadrul discuțiilor, PS Anton Coșa s-a arătat deschis în identificarea unor posibilități mai ample de colaborare între Caritas-Moldova și „Filantropia Creștină”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>