English

Doamna viceprim-minstru Tatiana Potîng în vizită la Parohia din Orhei

DSC_0091La 16 septembrie 2014, la invitația preotului paroh Sergiu Aga, doamna viceprim-ministru Tatiana Potîng a efectuat o vizită la Biserica Ortodoxă Română „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”, din orașul Orhei. Dintru început, distinsa oaspete a depus flori la Crucea Românească, ridicată în memoria victimelor regimului comunist și a raptului Basarabiei de către sovietici. Apoi doamna viceprim-ministru s-a închinat în biserica nou-construită a Mitropoliei Basarabiei, purtând ulterior o discuție cu parohul despre situația bisericii, dar și a predării  „Religiei” în școlile din regiune, ambii interlocutori făcând parte, în 2010, în comisia de introducere a acestui obiect în instituțiile de învățământ (doamna Potîng, pe atunci, în calitate de viceministru al Educației).

În final, doamna viceprim-ministru a vizitat Asociația Umanitară „Filantropia Creștină”, ce activează pe lângă biserică, făcând cunoștință cu personalul organizației. Mariana Aga, președinta asociației, i-a prezentat doamnei Potîng activitățile ce se desfășoară zi de zi la centrul de copii și tineri voluntari, în cadrul Clubului mamelor „Rut”, precum și cele din Proiectul de Integrare Socio-Profesională a Tinerilor (SISP), implementat în parteneriat cu Asociația „Demos” din Edineț și sprijinit de către Organizația „Caritas – Elveția”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>