English

De la mic la mare, prăznuind LIMBA ROMÂNĂ

DSC_0306Câteva zeci de copii, dimpreună cu părinții și bunicii lor, s-au adunat astăzi, pe 31 august 2016, în Biserica „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” din Orhei, pentru a aduce un omagiu Limbii Române. Evenimentul a fost consacrat prin oficierea unei sfeștaniii (slujba la agiasma mică) și a unui Te Deum de mulțumire dedicat acestei sărbători naționale.

Pentru că mâine, pe 1 septembrie începe un nou an școlar, copiii s-au rugat pentru a primi ajutor de la Domnul în dobândirea învățăturilor de folos, cât și pentru sănătatea dascălilor ce îi vor îndruma pe drumul cunoștințelor. Apoi copiii au primit din parte Bisericii câte o iconiță și au fost miruiți, primind binecuvântare la început de școală.

Evenimentul a continuat cu o frumoasă lecție de istorie și lingvistică românească, ținută cu mult drag de părintele diacon Vasile Domenti, care dispune de o temeinică formare filologică, pe lângă cea duhovnicească. Părintele a explicat pe înțelesul tuturor celor prezenți cum a luat ființă poporul român și cum limba noastră strămoșească – Limba Română, a reușit să dăinuie peste veacuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *