English

De 1 DECEMBRIE inima României a bătut la Orhei

DSC_1019Sute de orheieni s-au adunat astăzi, de 1 DECEMBRIE, la Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”, spre a aduce mulțumire lui Dumnezeu, pentru darurile ce le-a revărsat asupra poporului român prin MAREA UNIRE de la Alba-Iulia. Slujba a fost oficiată de către un sobor de preoți, în frunte cu Preasfințitul Antonie de Orhei, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului, care i-a felicitat călduros pe toți românii adunați la acest frumos eveniment, explicându-le pe deplin semnificația acestei sărbători pentru întreaga suflare românească.

După slujba de Te Deum, a urmat o depunere de flori la Crucea Românească, ridicată în memoria victimelor comunismului și a raptului Basarabiei de către sovietici. Chiar dacă rafalele de vânt și ploaia a încercat să risipească mulțimea adunată, totuși, înflăcărații români – urmași demni ai codrenilor orheieni, în frunte cu ierarhul și preoții, au mers într-un marș până la monumentul domnitorului Vasile Lupu, unde au ținut cuvântări și au rostit poezii dedicate neamului românesc. Prezenți la eveniment, artiștii Ricky Ardezianu și Alexandru Cibotaru, au intonat cântece patriotice, încălzind inimile celor prezenți.

În aceeași zi Preasfințitul Antonie, dimpreună cu preoții și artiștii au participat la un concurs al cântecelor patriotice, organizat de Liceul „Ion Luca Caragiale” din Orhei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *