English

„DATINA” – orizonturi noi de învățare pentru persoanele adulte

DSC_0277-qprCu sprijinul Organizației „DVV Internațional Moldova” și în acest an persoanele adulte din Raionul Orhei vor avea posibilitatea să studieze meseriile de croitor și cosător prin proiectul Asociației Umanitare „Filantropia Creștină” numit : „Datina”. Acest program de studiu a fost adaptat și îmbunătățit cerințelor participanților la curs dar și obiectivelor social-economice pe care asociația ce activează pe lângă Biserica Românească din Orhei le-a identificat și le dezvoltă an de an.

Activitățile din 2018 sunt îndreptate spre a oferi oportunități de angajare pentru minim 30 de beneficiari dar și de abilitare economică prin practicarea meseriilor de croitor, cosător, operator de mașină de brodat și broderie manuală – avându-se pentru fiecare module de studiu adaptate și curricule conforme cu normele de învățământ ale Republicii Moldova.

Menționăm că până în prezent peste 100 de persoane au  beneficiat de programele educative pentru adulți organizate de „Filantropia Creștină”, dintre care 60 au dobândit meseria de „cusător” cu certificat din partea Ministerului Educației.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>