English

Darurile Sfântului Nicolae, la parohia din Orhei

DSC_0869Și în acest an blândul Sfânt Nicolae a trecut pe la Biserica „Sfântul Vasile de la Poiana Mărului” din Orhei. Acolo a fost întâmpinat de către micuții de la Grădinița „Ghiocelul”, care l-au așteptat cuminți și plini de emoție, tugându-se și împărtășindu-se sub privirile și zâmbetele binevoitoare ale mirenilor din biserică.

Emoțiile tuturor au fost într-adevăr mari, mai cu seamă pentru faptul că la strană au cântat tinerii corului bizantin „Trysaghion” de la Iași, care ne-au oferit bucurii sufletești de nedescris prin muzica bisericească și colindele autentice românești.

În cuvântul de învățătură rostit de către părintele Andrei Zlăvog, oaspete la parohia noastră și însoțitor al tinerilor din Iași, copiii și credincioșii au aflat de minunatele fapte de milostenie ale Sfântului Ierarh Nicolae, ce l-au făcut atât de îndrăgit de către copii și maturi.

În final copiii au primit dulciuri și sucuri din partea lui Moș Nicolae, îmbunat de frumoasele poezii și cântări ale copiilor, dar și de societățile „Orhei-Vit” și „Teramisa”, cărora le mulțumim din tot sufletul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *