English

„DAR DIN DAR”continuă!

DSC_0644

L-am văzut pe Gheorghiță și în alte împrejurări: este un copil ce ne-a impresionat prin seninătatea și profunzimea ochilor săi albaștri, care însă de data aceasta erau atât de triști și necăjiți… Copilul provine dintr-o familie social vulnerabilă ce se confruntă cu multiple probleme psihosociale. Părinții copilului trăiesc într-o relație de concubinaj, ambii provin din familii defavorizate și sunt în evidența asistentului social comunitar. Atât tatăl cât și mama lui Gheorghiță nu sunt angajați în câmpul muncii și muncesc ocazional în calitate de zilieri la oamenii din localitate, dar pentru că iarna nimeni nu are nevoie de ajutorul lor, familia nu dispune de nici o sursă de venit. Tinerii nu au spațiu propriu de locuit iar casa în care trăiesc este grav avariată și nici măcar nu este conectată la rețeaua electrică. Starea igienico-sanitară și ea de asemenea deplorabilă…

La data de 19 ianuarie 2018, în timp ce mama pregătea prânzul, la plita improvizată de lângă soba din cameră, Gheorghiță a apucat mânerul unei tigăi și și-a vărsat peste el uleiul încins. De durere copilul și-a pierdut cunoștința. Părinții au chemat ambulanța și copilul a fost transportat la spitalul Raional din orașul Orhei, unde i-a fost acordat primul ajutor și îngrijiri primare. Din cauza gravității însă, copilul a fost transportat la Chișinău, internat în secția reanimare și terapie intensivă a Spitalului Clinic Republican pentru Copii ,, Emilian Coțaga”.

Acea clipă de neatenție a avut consecințe groaznice pentru micuț: a suferit arsuri de gradul III pe o suprafață de 45% din suprafața corpului. Gheorghiță a fost supus la intervenții chirurgicale și proceduri dureroase, iar această traumă îl va marca pentru toată viața prin cicatricile care i-au rămas pe corp.

Din cauza situației financiare precare, părinții copilului cu greu reușeau să acopere cheltuielile pe care le-au făcut în perioada lungă de spitalizare. De aceea, am socoti important să susținem această familie care a trecut prin această suferință, oferindu-le un suport financiar acordat de Asociația „Fortotschka”, din resursele Fundației „Oberle”, cărora le mulțumim din suflet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *