English

Copii din familii social-vulnerabile au primit pachete alimentare provenite din Campania „Pâinea Vieții”

IMG_5136E Vinerea Mare, toți au intrat în toiul pregătirilor pentru Sărbătoarea Învierii, iar la școală copiii au un program redus – au mers cu toții mai repede acasă și tradiționala masă ce o primesc în fiecare zi s-a transformat într-un cozonac. De acest simbol pascal s-au bucurat și cei 15 copii proveniți din familii social defavorizate și care beneficiază de hrană la școală, datorită unui grup de români stabiliți în Italia, motivați de Doamna Doina Mustatea – toți cu inimi pline de iubire fată de acești copii.
Pe lângă masa ce o primesc zi de zi la școală, astăzi însă, datorită Campaniei de colectare de alimente „Pâinea Vieții”, ce o desfășoară voluntarii Asociației Umanitare „Filantropia Creștină”, la Magazinul „Fagure” din Orhei, acești copii au beneficiat și de câte un pachet de alimente, de care se vor bucura dimpreună cu familiile lor, în aceste zile de sărbătoare.
Totuși, unii dintre acești elevi însă, nu i-am găsit la școală și ne-am întristat să auzim că uneori, unii dintre ei, pentru a asigura familia cu o pâine, mai fac și alte munci: cum ar fi mersul cu vacile satului, primind câte un bănuț ce le oferă siguranța că vor mânca seara măcar ceva, dar totodată îi îndepărtează de școală… Trist…
Cu gândul împlinit măcar pe o perioadă ale acestor copii, țin să mulțumesc deosebit Doamnei Doina Mustatea, românilor din Italia, conducerii Magazinului „Fagure” și voluntarilor noștri ce încearcă să aducă un pic de speranță celor năpăstuiți.
Foto credit – Dima Garstea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Executarea picturii Bisericii 
„Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”
este realizată cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova. Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.