English

Conferință spirituală pentru tinerii din Orhei

Joi 15 martie 2012, Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Vasile de la Poiana Mărului” din Orhei a organizat în cadrul Bibliotecii „Alexandru Donici” din Orhei, o conferință spirituală pentru tinerii liceelor și colegiilor din oraș. Subiectul întrunirii – postul, face parte dintr-o serie de tematici cuprinse în conferințele ce se vor desfășura la Orhei, cu genericul „Valorile și ispitele tinereții”.

În cadrul acțiunii tinerii au avut ocazia să discute și să adreseze întrebări despre post și alte probleme spirituale cu care se confruntă Preacucernicului Preot Ioan Cosoi, Vicarul Administrativ al Mitropoliei Basarabiei, PC Preot Sergiu Aga, parohul Bisericii „Sfântul Vasile de la Poiana Mărului” din Orhei, PC Preot Iulian Rață, parohul Bisericii „Sfânta Treime” din satul Lucăşeuca, PC Preot Iurie Onofrei, parohul Bisericii „Sfântul Ierarh Varlaam” din Orhei. Ecaterina Luțâșina, membră a „ASCOR Basarabia” a avut o alocuţiune despre impactul mass-mediei asupra tinerilor de astăzi.

La întrunire de asemenea au participat profesori, membri ai autorităților publice, precum și cei interesați să afle cât mai mult despre hrana spirituală de care ar trebui să se îngrijească orice creștin.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Executarea picturii Bisericii 
„Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”
este realizată cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova. Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.