English

„Cea mai mare minune din Univers” – la Orhei

DSC_0399Joi, 10 martie 2016, în incinta Bibliotecii Raionale „Alexandru Donici” din Orhei, a avut loc o conferință dedicată Vieții numită: „Copilul din pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers!”, care l-a avut invitat pe Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor” din Galați, România.

La acest eveniment, organizat de către Asociația Umanitară „Filantropia Creștină” de pe lângă Biserica Ortodoxă Românească „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”, din Orhei, au participat numeroși elevi și profesori de la liceele și gimnaziile din oraș, precum și toți cei interesați de cea mai mare minune din Univers, coroana tuturor creaturilor lui Dumnezeu – OMUL.

Claudiu Bălan, tată a trei copii, a adus informații deosebit de importante și pe înțelesul tuturor, despre cât de important este să alegem VIAȚA pe care o sădește Dumnezeu în OM – un univers în sine, nedeslușit pe deplin de cunoașterea noastră. Pentru a întări cele expuse, invitatul nostru a prezentat câteva curiozități impresionante despre corpul uman, demonstrând că nimic nu este întâmplătoare în ceastă lume, iar „a zice că aceasta a apărut accidental, este la fel cum ai deșerta un sac de litere, așteptând ca ele să formeze singure o poezie frumoasă”.

Tema avortului a fost dezbătută pe larg la această întrunire, invitatul prezentând tinerilor cât de grele sunt consecințele morale și trupești ale acestui mare păcat, pentru care va trebui să dea seama în fața lui Dumnezeu nu doar femeile ci și bărbații. Fecioria până la căsătorie este cea care oferă tinerilor adevărata pavăză împotriva multor suferințe, iar așa numitele „sarcini nedorite” au și ele un sens prin Pronia Divină. Drogurile, pornografia și alte adicții au fost și ele teme abordate în cadrul conferinței, arătându-se că doar calea credinței reprezintă soluția corectă pentru tineret și societatea de azi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>