English

Bambini in Romania: schimb de experiență cu voluntarii din Orhei

DSC_0530Știm cu toții, voluntarii sunt schimbare, dăruire, empatie și speranță. Voluntarii sunt la fel în toate colțurile lumii, pentru că-i leagă o frumoasă și puternică conexiune spirituală.

Pe 23 și 24 aprilie, voluntarii de la Asociația Umanitară „Filantropia Creștină’’, de pe lângă Biserica „Sf. Cuvios Vasile de la Poiana Mărului’’, au beneficiat de instruiri și un schimb de experiență de neuitat din partea voluntarilor de la Bambini in Romania (BIR), Italia. În aceste zile, voluntarii au fost instruiți pentru Tabăra Prieteniei, care va avea loc și în această vară în colaborare cu voluntarii de la BIR, în ediția a V-a.

Voluntarii au învățat noi tehnici și modalități de promovare a unui eveniment, cum pot să colecteze fonduri pentru diverse acțiuni de caritate, cum trebuie să repartizeze responsabilitățile într-o echipă, principiile de creare a unei echipe și de organizare a unor evenimente inedite. Au avut parte de activități de team building și de un schimb de experiență cu un voluntar italian de la Misiunea Socială Diaconia. Pe data de 24 aprilie, instruirile au continuat la Orheiul Vechi, unde am împărtășit experiența noastră ca voluntari în Republica Moldova, la Asociația Umanitară „Filantropia Creștină’’ și am identificat problemele cu care ne confruntăm, căutând posibile soluții.

De-a lungul anilor, voluntarii de la Asociația Umanitară „Filantropia Creștină’’ au avut parte de instruiri similare, iar tabăra Prieteniei, pe care o organizăm în parteneriat cu voluntarii de la Bambini in Romania, este una extraordinară pentru copiii din Orhei și pentru noi. Suntem mereu încîntați să-i revedem pe voluntarii din Italia, pentru că am legat o frumoasă și durabilă prietenie. Considerăm că aceste instruri și acest schimb de experiență sunt necesare pentru a obține rezultate mai bune, pentru a realiza activități originale și inedite, dar și pentru a lega o conexiune cu voluntarii din alte țări.

Mihaela Șerpi, voluntară a Asociației Umanitare „Filantropia Creștină”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>