English

Am plecat să colindăm!

IMG_2216Cele mai frumoase tradiţii ale poporului român, sunt aduse pe fulgii de zăpadă, iarna. Astfel, pentru a aduce o bucurie celor mici, o amintire celor în vârstă şi un exemplu demn de urmat pentru tineri, voluntarii Asociaţiei Umanitare „Filantropia Creştină”, a Parohiei Ortodoxe Române „Sfîntul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”, din Orhei, în ziua de 7 ianuarie, cu ocazia sărbătoririi Crăciunului, pe stil vechi, au mers să vestească lumii întregi Naşterea Domnului.

Primii care ne-au primit cu multă curiozitate şi cuminţenie au fost copiii de la Spitalul Raional din Orhei, cărora cu duioşia colindelor am reuşit să le uşurăm boala şi suferinţa. Bucuria acestor micuți și a părinților lor a fost și mai mare, deoarece au primit în dar jucării, haine și coșuri pentru copii oferite în dar de Carias Coburg, prin strădania doamnei Bettina Fröba-Schulhteiß din Germania și a domnului profesor Ovidiu Albert din Piatra Nemț.  Am împărţit spiritul de sărbătoare şi în casele mirenilor ce ne-au ascultat cu drag, uitând, parcă, de toate grijile acestei lumi. Colinda noastră a reuşit să reunească oameni de toate vârstele, de la mic la mare, toţi vesteau Naşterea Domnului.

Tradiţia de a umbla cu colinda trebuie respectată şi împărtăşită deoarece  ne întregeşte sentimentele de bucurie şi mulţumire în zilele sfintelor sărbători.

Anastasia Negară,

voluntară a Asociației „Filantropia Creștină”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *