English

Acțiune filantropică la Penitenciarul Rusca

DSC_0145„Când Te-am văzut bolnav sau în temniţă şi am venit la Tine?” (Matei: 25, 39)

La 8 martie 2016, prin intervenția voluntarilor Asociației Umanitare „Filantropia Creștină”  din Orhei, toate cele 336 de femei de la Penitenciarul nr. 7 – Rusca, Raionul Hâncești, au primit de un lot de ajutoare umanitare ce a cuprins produse de îngrijire personală și haine noi oferite în dar de Asociația „Freunde Rumäniens” din Coburg, Germania dar și mărțișoare confecționate cu mult drag de doamnele Clubului Mamelor „Ruth” și de voluntari.

La această acțiune s-au alăturat și enoriașii Parohiei Ortodoxe Române „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”, care au organizat o colectă de alimente, haine, prosoape și alte bunuri destinate deținutelor și copiilor lor, adăpostiți provizoriu în penitenciar.

Aducem deosebite mulțumiri Doamnei Bettina Fröba-Schultheiß, Președinta Asociației „Freunde Rumäniens”, familiei Dumitru și Valeria Burlacu, care ne-a sponsorizat călătoria spre Rusca, Familiei Victor și Nadejda Badan pentru prunele ecologice oferite în dar deținutelor, Doamnei Nina Lisnic pentru implicarea activă în confecționarea mărțișoarelor, tuturor enoriașilor Bisericii Ortodoxe Românești de la Orhei și bineînțeles voluntarilor Clubului Tinerilor Filantropi ai „Filantropiei Creștine”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>